Сестрата на стрелеца от Охайо е сред жертвите му

OFFNews 05 август 2019 в 11:31 3083 0

Стрелецът от щата Охайо е убил и сестра си, наред с останалите 8 жертви на атаката му в препълнен с хора нощен клуб в неделя, предава Би Би Си.

Убийствата бяха извършени за по-малко от 30 секунди от 24-годишен мъж, чиито мотиви остават неясни. 27 души бяха ранени във второто такова нападение в САЩ в рамките на 24 часа. При първото бяха убити други 20 души, а 26 - ранени, след като млад мъж откри огън в магазин "Уолмарт" в Ел Пасо, Тексас.

Така за денонощие в САЩ бяха убити 29 души в двете масови стрелби.

24-годишният стрелец Конър Бетс си купил използваната за стрелбата пушка по интернет. Сестра му, Меган Бетс, е сред жертвите. Тя е на 22 години и най-младата сред убитите. Останалите са на възраст до 57 г.

15 от откараните в болница ранени вече са освободени за домашно лечение.

След нападението домът на Бетс е бил претърсен от полицията в неделя. Агенти на ФБР помагат в разследването на полицията.

По повод двете стрелби американският президент Доналд Тръмп заяви пред репортери, че "омразата няма място в нашата страна" и че масовите стрелби, които продължават от години в САЩ, трябва да бъдат спрени. Но той не споменава нищо за продължаващата свободна продажба на оръжие в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!