Северна Корея е разширила своя база за ракети с голям обсег след срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

OFFNews 06 декември 2018 в 12:06 1828 0

Северна Корея е разширила своя база за ракети с голям обсег през месеците след историческата среща през юни в Сингапур между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи телевизия CNN, позовавайки се на сателитни снимки.

Според американската медия Северна Корея е развила базата Йонжо-дон в планинската вътрешност на страната, като е изградила там инсталация, чието съществуване все още не е обявено.

Заради местоположението си базата е подходяща за разполагане на новите севернокорейски ракети с голям обсег, включително такива, на които може да бъдат монтирани ядрени бойни глави, твърдят експерти.

"Наблюдаваме от много близо Северна Корея, но не можем да обсъждаме разузнавателни въпроси", заяви министерството на отбраната на САЩ в комюнике, цитирано от Франс прес и БТА.

На срещата си през юни Тръмп и Ким се обявиха за "пълна денуклеаризация" на Корейския полуостров, но не уточниха как ще бъде постигната и проверена тя. В събота американският президент изрази надежда да се срещне отново със севернокорейския лидер в началото на следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови