Шестима журналисти ранени на границата с Газа

OFFNews 07 април 2018 в 08:12 2534 0

Снимка ЕПА/Архив

Шестима палестински журналисти са били ранени от израелската армия по време на сблъсъците в петък между демонстранти и войници на границата с Газа, съобщи Палестинският журналистически синдикат, цитиран от БНР.

Според синдиката по шестимата е бил открит огън, въпреки че са били с дрехи, които ясно ги идентифицирали като представители на медиите. Животът на ранените журналисти е вън от опасност.

Центърът за свобода на медиите в Газа, който защитава правата на палестинските журналисти, призова международната общност да се намеси.

Най-малко седем палестинци бяха убити по време на сблъсъци с израелски войници на границата на ивицата Газа. Протестиращите палестинци подпалиха купища автомобилни гуми, за да създадат димна завеса, която да пречи на израелските снайперисти, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди палестинци от Газа се събраха след петъчната молитва на границата с Израел за втория от общо шест седмични протеста, организирани от управляващото движение Хамас, срещу десетилетната блокада на територията. Финалният протест е планиран за 15 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !