"Шпигел" пита: Доколко Путин се крие в Тръмп?

ОFFNews 04 март 2017 в 16:08 3630 3

Германското списание "Шпигел" представи интересна корица, на която руският президент Владимир Путин е изобразен с косата и веждите на американския си колега Доналд Тръмп.

"Доколко Путин се крие в Тръмп?" пита "Шпигел" и търси отговор на въпроса.

Поводът за колажа е поредният скандал във връзка с руско-американските отношения.

По-рано "Вашингтон пост" писа, че главният прокурор на САЩ Джеф Сешънс е имал две срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк - през юни и през септември.

Сешънс отрече твърденията на вестник "Вашингтон пост" и заяви, че няма представа за какви твърдения става дума и подчерта, че те са неверни.

Въпреки твърденията на Сешънс комисията по разузнаване на Камарата реши да провери твърденията за руско съглашателство с предизборния екип на Тръмп, разкри най-високопоставеният представител на демократическото малцинство в комисията Адам Шиф.

Комисията съобщи в изявление, че нейният председател републиканец Девин Нунес и Шиф са се договорили разследването им да търси отговори на въпроси като: "Дали руските активни мерки включват връзки между Русия и лица, свързани с политически кампании или други граждани на САЩ?"

Сешънс е един от хората, които отдавна подкрепят президента Доналд Тръмп и беше негов политически съветник, когато Тръмп бе кандидат за президент на републиканците.

Когато на изслушванията в Сената за утвърждаването му като министър и главен прокурор Сешънс е бил попитан дали "някой, свързан" с кампанията е имал някакви връзки с руснаци, той не е потвърдил.

Новият брой на "Шпигел" е поредната критика на списанието към двамата световни лидери. Броят от миналия месец също беше посветен на Тръмп. Корицата тогава изобразяваше американския президент като екзекутор на един от символите на Америка - Статуята на свободата.

"Това е обезглавяване на демокрацията, обезглавяване на свещен символ", коментира авторът на корицата пред "Уошингтън поуст". Художникът Едел Родригез и е кубинец, пристигнал в Щатите през 1980 г. като политически бежанец.

Корицата се появи седмица след като Тръмп подписа указ, ограничаващ пътуването към Щатите на всякакви бежанци и имигранти от седем държави. Милиардерът неведнъж е използвал Германия като лош пример за справяне с миграционните проблеми и е критикувал решенията на канцлера Ангела Меркел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews