Си и Путин ще обсъдят плана на Пекин за мирни преговори в Украйна

OFFNews 21 март 2023 в 08:15 1468 1

Си Дзинпин и Владимир Путин

Снимка Кремъл

Китайският президент Си Дзинпин на среща с Путин

Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин ще обсъдят днес плана на Пекин от 12 точки прекратяване на враждебните действия и мирни преговори между Москва и Киев.

Днес е вторият ден от посещението на Си Дзинпин в Русия. Вчера той кацна в Москва за първата си визита в чужбина след преизбирането му за президент на Китайската народна република. 

Си Дзинпин е първият лидер, който стиска ръката на Владимир Путин, след като Международният наказателен съд издаде заповед за ареста му по обвинения в депортация и насилствено осиновяване на деца от окупираните украински територии.

Западът е скептично настроен към усилията за посредничество на Пекин, заради дипломатическата подкрепа от Китай към Русия. Въпрети това Белият дом призова китайския президент да окаже натиск върху Путин да зачита украинския суверенитет и да прекрати войната срещу Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

21.03 2023 в 15:03

Боядисаният чичко Си е наминал да нагледа бензиностанцията, а Пиздю ще се разчекне да му се подмазва!
Уродите вчера бяха публикували и десетстепенното меню за скромния си обяд, няма по-крещяща гнусотия на фона на стотиците хиляди избити и осакатени в продължаващата гнусотия на гнусната инвазия...