Син на правителствен служител избил студентите християни в Кения

OFFNews 05 април 2015 в 14:20 6480 0

Син на служител от правителствената администрация в Кения е един от убийците, извършили нападението над студенти християни в университет в северозападната част на страната на 2 април, обявиха властите.

Нападението бе извършено в университет близо до границата със Сомалия. Загинаха 147 души, десетки бяха ранени. Четиримата нападатели, част от ислямистката групировка "Ал-Шабаб", също загинаха. Те са били в "самоубийствени жилетки", които се взривили. Те са целили да убият колкото се може повече християни.

Един от четиримата нападатели е идентифициран като Абдирахим Абдулахи, който е бил обявен за издирване от баща му, защото изчезнал от дома им. Бащата е помогнал при разследването на полицията.

Признанието дойде, след като кенийски църкви наеха въоръжена охрана от страх, че на Великден могат да бъдат извършени нови атентати.

"Много сме притеснени за сигурността на църквите и поклонниците, особено в този период, по Великден, а също така защото е ясно, че тези нападения са свързани с християните", сподели Вилибард Лаго, католически свещеник, пред Reuters.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови