Синът на Ким Чен-нам обяви, че е невредим и е със семейството си

ОFFNews 08 март 2017 в 18:17 5139 0

В Ютюб се появи видеозапис, в който мъж твърди, че е синът на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и че заедно с майка си и сестра си се намира на безопасно място, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

"Казвам се Ким Хан-сол и съм от Северна Корея, от семейство Ким", казва мъжът на английски в продължаващия 40 секунди клип.

"Баща ми беше убит преди няколко дни. Сега съм с майка ми и сестра ми. Надяваме се нещата скоро да се оправят", допълва той.

Висш служител от южнокорейската Национална служба за разузнаване потвърди, че човекът от видеото е синът на Ким Чен-нам - Ким Хан-сол.

Младежът в клипа държи черен севернокорейски служебен паспорт и го отваря. Данните вътре са прикрити, но се вижда държавен печат на Северна Корея и ред от текст на английски, в който се казва, че валидността на паспорта е удължена.

Северна Корея издава служебни паспорти на правителствени представители, посочва Ройтерс.

Клипът е качен онлайн от неизвестна организация, наречена "Чолима сивил дифенс". На сайта си тя посочва, че миналия месец е отговорила на "спешната молба" на трима членове на семейството на Ким Чен-нам и ги е преместила на сигурно място.

Организация благодари на правителствата на Холандия, Китай, САЩ и неназована четвърта държава за оказаното хуманитарно съдействие за гарантиране на сигурността на семейството.

Ким Чен-нам бе убит миналият месец на летището в малайзийската столица Куала Лумпур, като за убийството бе обвинена Северна Корея.

Южнокорейското министрество на националното обединение заяви, че не му е известна организацията "Чолима".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови