Сладоледаджийката на Путин била търговски мениджър

OFFNews 31 август 2019 в 22:45 9505 0

Снимка tass.ru

Продавачката, от която Владимир Путин купи сладолед и почерпи гостуващия си колега от Анкара Реджеп Ердоган, е била на авиоизложението МАКС и преди, а руският лидер си я предпочитал, съобщава Интерфакс.

С Екатерина Сафронова се свързаха репортери от тв канала НТВ в пряк ефир на програмата за Далечния Изток. Тя обясни, че всъщност не е продавачка на сладолед, а мениджър по организацията на търговията на МАКС. Компанията й не за пръв път сътрудничела на авиосалона и вече 3 години се занимавала с организацията на търговията и храненето.

„Ето как просто съвпадна“, каза тя и изрази надежда следващия път отново да бъде ангажирана с екипа си.
Екатерина освен това много се вълнувала и притеснявала в присъствието на Путин. Комичната ситуация, когато отказала на Ердоган лъжичка за сладоледа, тя обяснява с наличния асортимент, който изключвал употребата на еднократни прибори.

Репортер от „Московски комсолец“ решил да провери дали сергията си е на мястото на следващия ден, но установил, че няма и следа нито от количката, нито от самата продавачка, съобщи „Медуза“.

Другите продавачки не знаят нищо за Екатерина. А и униформата й се отличавала напълно от тяхната – тя била в синьо, а останалите в гълъбово сиво. Въпросът за загадъчната продавачка е бил поставен и на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, но той нямал конкретен отговор.

Радио Свобода /руската секция на RFE/ публикува саркастични коментари от социалните мрежи, в които потребителите масово питат какъв е военният чин на сладоледаджийката и допускат, че тя е поне майор или полковник, и че скоро ще бъде най-малкото губернатор.

Журналисти припомниха, че през 2017 г. на същото изложение Путин си е купил сладолед именно от нея. Тогава обаче е бил придружаван от министри от кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови