След смърт на пътя Винъс Уилямс сключи споразумение със семейството на жертвата

OFFNews 21 ноември 2018 в 10:05 6622 1

Снимка http://www.drivethecars.net

Винъс Уилямс е постигнала споразумение със семейството на мъжа, загинал при катастрофа с участието и на американската тенис звезда, пише Би Би Си, като се позова на документи от съда.

78-годишният Джеръм Барсън умира при сблъсък между колата, в която пътува и която управлява съпругата му Линда, и автомобила на Уилямс. Катастрофата става на 9 юни 2017 г. на кръстовище в град Палм Бийч Гардънс, Флорида, близо до дома на по-голямата от сестрите Уилямс.

Споразумението е сключено миналата седмица, уточнява британската медия и посоча, че те не разкриват детайли от договореното.

Според полицейското разследване Винъс Уилямс не е виновна за катастрофата. Вина нямала и Линда Барсън, а шофьор на трето превозно средство, който преминал в нарушение и пресякъл пътя на Уилямс. Последвал сблъсък между първите две коли. Барсън бил тежко ранен и откаран в болница, но починал две седмици по-късно.

Охранителната камера на пътя показва как колата на Уилямс навлиза в кръстовище на зелен светофар, но кола пред нея, чакаща за ляв завой, принуждава тенисистката да спре по средата на кръстовището, след което върху нейния автомобил връхлита "Хюндай", шофиран от Линда Барсън.

Полицията уточнява, че фактори като употреба на наркотици, алкохол или разсейване от използването на мобилен телефон не са били предмет на разследването.

Седемкратната шампионка от турнири от Големия шлем неколкократно е казвала пред органите на реда, че не е видяла автомобила, в който е пътувала двойката и че е шофирала бавно.

Адвокатите на Уилямс и Барсънс не са коментирали споразумението към настоящия момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови