След срещата с Путин Тръмп промени версията си за руската намеса изборите

OFFNews 18 юли 2018 в 07:50 2753 3

След срещата с Путин Тръмп промени версията си за руската намеса изборите

В опит да се защити от вълната от критики заради публичните си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че се е изразил погрешно на съвместна пресконференция в Хелзинки, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той каза, че не вижда защо Русия би се намесвала в изборите в САЩ през 2016 г. Днес обаче пред репортери в Белия дом, той заяви, че е имал предвид обратното - че не вижда защо да не е била тя, съобщава БНТ.

Казах думите "би била" ('would) вместо "не би била" ('wouldn't), каза Тръмп пред репортери в Белия дом повече от 24 часа след проявата му редом с Путин. "Изречението трябваше да е: "Не виждам причина, поради която не би била Русия", допълни той.

На общата пресконференция с руския президент, републиканецът Тръмп бе запитан вчера дали вярва на заключението на разузнавателните агенция на САЩ, че Русия се е намесила в изборите, за да му помогне да победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън. Тръмп отговори, че не е убеден, че това е била Москва. "Не виждам никаква причина това да е така" (I don't see any reason why it would be). След това той добави: "Президентът Путин беше извънредно категоричен и силен в отричането си днес", припомня думите на Тръмп Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

3

безпартийна

18.07 2018 в 12:20

Ама чак толкова ли е тъп Тръмп, за да не допуска, че всяка казана от него дума на пресконференцията се записва?

11671

2

безпартийна

18.07 2018 в 11:45

Изпростяването на политиците е следствие на изпростяването на електората. А за последното, политици и медии се стараят много.

6000

1

Jacques Yves Moineau

18.07 2018 в 08:29

Егати фурнаджийската лопата!! Тоя е по-зле и от Бат Бойко. Явно изпростяването сред политиците е световна тенденция.