Смъртоносен дъжд за руската пехота в Украйна, САЩ доставят на Киев алтернативни ракети за HIMARS

Красимир Крумов 01 октомври 2022 в 20:38 81287 19

Пакетите с ракети за меки цели вече се намират в Украйна.

Снимка Ukraine Weapons Tracker

Пакетите с ракети за меки цели вече се намират в Украйна.

Метеорологичната прогноза за руската пехота в Украйна предвижда за следващите седмици смъртоносен дъжд, а причината е в новите модификации на ракети, които Съединените щати ще предадат на Киев, коментират военните наблюдатели, които следят трафика на въоръжение към Украйна.

Вашингтон вече обяви изпращането на 18 нови пускови установки HIMARS, но новината не само в това, а в боеприпасите, с които ще стрелят комплексите и, които вече се намират на бойното поле в Украйна.

Досега украинската армия разполагаше с ракети GMLRS M31A1 / M31A2 с 90-килограмова бойна глава тип Unitary. Това е стандартната високоексплозивна бойна глава, която позволява удари по цели на разстояние до 85 километра. Украинската армия ги използваше за разрушаване на големи руски складове за боеприпаси в Харковска и Херсонска области.

Нови ракети за комплектите HIMARS ще поразяват пехотата. Ukraine Weapons Tracker съобщава за това, че Киев е получил алтернативна модификация - M30A1, която се различава от предишните M31A1/A2 по алтернативната бойна глава със 182 000 предварително формовани сфероидни парченца от стомана/волфрам и по това, че проектирана да се използва срещу „меки цели“.

Тази модификация позволява локално унищожаване на живи цели, подобно на забранените касетъчни боеприпаси, но за разлика от тях са лишени от техните недостатъци - големия брой невзривени след изстрелване боеприпаси, които могат да представляват заплаха както за цивилни, така и за войници.

Бойната глава експлодира точно над избраната цел, например над формирование на руската пехота или струпване на група от леки превозни средства и ефективно ги „неутрализира“. Мястото на употребата на тези глави след това е безопасно както за цивилни, така и за украинските войници, които биха влезли на неутрализираната територия.

Експертите твърдят, че това е идеалното оръжие за справяне с многобройни части на руската армия. През следващите месеци на фронта се очаква да се появят стотици хиляди нови войници, които ще бъдат изпратени там като част от голямата мобилизация. Ракетите M30A1 ще бъдат неприятната изненада, която ги очаква в Украйна.

Досега според открити източници САЩ са предоставили на Украйна 16 пускови установки HIMARS, а Германия и Обединеното кралство са предоставили общо 11 верижни версии на тази система M270 MLRS. Други 18 комплекта HIMARS от друг пакет за помощ на стойност 1,1 милиарда долара скоро ще пристигнат в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

23

Propaganda

28.10 2022 в 22:23

Според русофилските кучки дачкоф, бота ордер...

..."ЗЕЛЕНСКИ няма физическо време да води ефективни бойни действия."

Да бе, изроди русофилски, затова от 3 месеца насам бегате назад към московските блата. Без нито метър напредък от август насам.

Комикът ЗЕЛЕНСКИ направи за смях, дето ще се помни с векове...рашистките свине.

вторая могучая, още чекаме 400 самалиета армада, още чекаме чувала, още чекаме Киев за 3 дни - вече почти година.

705

22

Деспин Митрев

04.10 2022 в 13:49

Хайде москалчетата да си изберат - Западът джендъри ли са или убийци? Стига с това пенявене и оксиморони. А това оръжие ще избие много пехота - най-подходящо е за "путя на дачи".

905

21

Някой си от далеч

02.10 2022 в 11:14

До order4: Браво!!! Много точно си го казал:
"...всички лидери в ЕС и Джордж Буш (за разлика от Обама) гледаха с респект и тайно възхищение."
До преди анексията на Крим и разпалването на конфликтите в Източна Украйна и то от Русия, г-н Велия Ботокс наистина се държеше доста добре на политическата сцена: доказатество за това са и хилядите инвестиции на западни и световни капитали, отвореността към загнилия капитализъм бе явна и и дори самите рашки с удоволствие се наслаждаваха на резултатите от това... Но... , явно с годините човек не само старее,но и оглупява. Така, че стария ботоксов гном, явно вече доста и оглупял, сега вече се мъчи пък да върне колелото на историята назад, нещо което досега никой никога не е успял да направи... И виждайки, че се бори за кауза която целия свят осъжда, изпада в гняв и паника, започват да са му виновни всички за всичко... Започва да се заканва, да плаши света със унищожение, да се прави на велик, на загрижен за всичко... Станал е за посмешище!!!

-1655

20

ob1

02.10 2022 в 10:41

Ордера го е хванала словесната диария... "А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели гълъби и знаменца за спиране на тази братоубийствена война. " Ми хвърляйте ръждясалите калашници и мосинки, вдигайте знаменцата, пускайте белите гълъби и пошли нахуй. Ако твоя вожд каже, войната може да свърши на секундата. Ако продължава да се прави на велик... ами виждаш в статията какво чака сганта, на която викате армия.

2805

19

Едър Вредител

02.10 2022 в 09:16

Хаха те оатите и запада ще чакат баш козоеба да им се опре държавата руспия сгъна джуджето седи в бункера и си бърка отзад със сърпове и чукове

345

16

Джендо Джедев

02.10 2022 в 08:50

Ордьовър4о,

Пий ги тия хапчета, бе, брат!