Собчак: Какво да му мислим толкова? Просто в руското разузнаване работят идиоти

OFFNews 19 септември 2018 в 19:02 9689 4

Ксения Собчак

Ако виждаш пред себе си два идиота, повярвай - това наистина са просто два идиота. Няма какво да търсим някакъв изтънчен сложен план, някаква конспирология. Просто са си такива, в това състояние е ГРУ. Толкова могат.

Така известната руска опозиционна журналистка Ксения Собчак коментира абсурдното интервю, което Александър Петров и Руслан Боширов, обвинени в отравянето на Скрипал и дъщеря му, дадоха за ТВ канала Russia Today.

Петров и Боширов станаха за смях  с нелепата си версия, че два пъти са ходили до Солсбъри като туристи, че се изплашили от снега и че са нямали търпение да видят катедралата в града. 

А на нас ни разправят, че - видите ли - там някъде са тайнствените специални служби, които действат супер професионално. Ами не е така! Ако цялата страна е в това състояние, защо очаквате в ГРУ да са по-различни? - попита Собчак.

Ако виждаш, че в един магазин цари безпорядък, не очаквай на касата в магазина да е по-различно. И не очаквай директорът на магазина да е по-различен. Ще има хлебарки навсякъде, включително и в дома на директора. Това е положението, констатира тя.

Известната журналистка предполага, че Петров и Боширов са пестили пари от бюджета, заделен им за мисията в Солсбъри.

Пестили са от самолетни билети, били са в една хотелска стая, може и от други неща да са икономисали, иронизира Собчак.

Според нея руските власти са допуснали "целия този фарс само по една причина - че ние не разбираме тяхната мотивация. Вече сме в онази точка, в която те разбират, че единственият шанс Путин да съхрани властта си е изолация" на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

5

elbarbudo

20.09 2018 в 14:40

"Русофренията е разстройство, при което на болния му се струва, че още малко и Русия ще се разпадне, и в същото време – тя едва ли не ще завоюва целия свят”

10372

4

elbarbudo

20.09 2018 в 14:38

Крайно време е в МКБ да се добави нова болест - русофрения.

25665

2

Victimized

19.09 2018 в 21:10

Руското разузнаване е пълно с идиоти, които обаче според същите либерали купуват и уреждат избори дори в САЩ, месят се навсякъде и като цяло имат пипала в целия свят.
Трябва да си човек крайно малоумен за да повярваш на "логиката" им.