Според Русия Би Би Си разпространява терористична пропаганда

OFFNews 10 януари 2019 в 19:43 2233 0

Руската служба за надзор в сферата на комуникациите Роскомнадзор обяви, че на сайта на Би Би Си има материали, разпространяващи терористична пропаганда. 

Откритата пропаганда са всъщност цитати на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, които са включени в публикации на сайтовете на телевизията, става ясно от съобщението на Роскомнадзор, цитирано от РИА Новости. 

Регулаторът съобщи през декември, че е започнал проверка на Би Би Си заради решенията на британския регулатор "Офком" за нарушения на правилата на излъчване от страна на RT.

Според британския регулатор седем програми на RT не са спазили принципа на обективност през март и април миналата година. В два от случаите става сума за отразяване на отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, четири са за отразяване на ситуацията в Сирия, а един - за позицията на украинското правителство за нацизма. Според Ofcom в тезу случаи липсва отразяване на достатъчно гледни точки.

Проверката на руския регулатор продължава, като до 16 януари Би Би Си трябва да представи документи, които потвърждават изпълнението на закона за медиите.

Проверката ще продължи до края на януари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови