Стадион 'Маракана' в Бразилия се превръща в болница

OFFNews 01 април 2020 в 10:37 2842 0

Най-известният стадион в бразилския град в Рио де Жанейро - "Маракана" - се превръща в полева болница, която ще приема болните от COVID-19, предаде Ройтерс. 

"Маракана" е един от няколкото футболни стадиона, които ще се използват в помощ за борбата с коронавируса. Камиони и работници ще изградят полева болница на тревистия терен на стадиона. 

След като първенството по футбол беше отменено, голяма част от отборите в елитната дивизия обявиха, че са готови да дадат стадионите си за направата на болници.

Служебни лица заявиха, че планират да запазят тревата на "Маракана". Стадионът ще разполага с легла и с логистичен център. 

В най-населеният град в страната Сао Пауло вече има недостиг на болнични легла. Броят на заразените в Бразилия е около 6000 души, но според експерти вероятно те са 10 пъти повече. Починалите от коронавируса са над 200 души.

На стадиона "Пакаембу" в Сао Пауло вече има изградена полева болница. На него играят отборите на "Коринтианс" и "Сантос". 

"Тук имаме легла за среднотежки и по-леки случаи. Общо 200 пациенти ще са във временната постройка, а на друго място сме приготвили 1800 легла. На всеки 200 легла се пада по едно за интензивна помощ", заяви Луис Карлос Самарко, координатор на полева болница.

Преди дни бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че гладът не е по-малка опасност от COVID-19 и омаловажи сериозността на пандемията. Болсонаро беше категоричен, че хората, които са на възраст под 40 години и имат почти нулев шанс да умрат трябва да продължават да работят. Той смята, че икономиката е по-важна от строгите мерки за карантината. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови