Световен форум по сигурността в Мюнхен, севернокорейският представител отмени участието си

OFFNews 14 февруари 2020 в 08:07 2116 0

56-ата Международна конференция по сигурността, в която ще участват около 40 държавни и правителствени ръководители, сред които и премиерът Бойко Борисов, външни министри и експертиу, започва в Мюнхен днес.

Тридневният форум ще бъде открит от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи ДПА. През годините Мюнхенската конференция се превърна в една от най-важните срещи на експертите в областта на политиката по сигурността в света.

"Имаме повече кризи, по-страшни кризи и повече ужасяващи деяния, отколкото човек може да си представи", каза пред журналисти в Берлин председателят на конференцията Волфганг Ишингер, коментирайки темите, които ще бъдат обсъждани, цитиран от БТА. 

За първи път във форума в Мюнхен ще участва френският президент Еманюел Макрон. САЩ ще имат трима официални представители - държавният секретар Майк Помпейо, министърът на отбраната Марк Еспър и министърът на енергетиката Дан Бруийет. В Мюнхен се очаква да бъдат и председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, и Мит Ромни, единственият сенатор републиканец, гласувал за отстраняване на президента Тръмп от поста при процедурата за импийчмънт. 

В Мюнхенската конференция ще вземат участие външните министри на Китай, Русия и Иран - Ван И, Сергей Лавров и Мохамад Джавад Зариф.

Севернокорейският заместник-външен министър Ким Сон-гьон отмени участието си, след като първоначално съобщи, че ще се включи във форума, на който страната му за първи път е поканена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови