Талин изгони организатора на марша на Безсмъртния полк в Естония

OFFNews 05 май 2022 в 07:27 5264 3

Снимка Kaitsepolitseiamet

Естония депортира организатора на марша Безсмъртния полк на своя територия Алексей Есаков, съобщи Естонската служба за вътрешна сигурност (KaPo).

„Непредизвикана война на Русия в Украйна беше предшествана от системно и дългосрочно разпалване на омраза. Ние приемаме тази заплаха много сериозно. Днес Естония изгони руския гражданин и дългогодишен провокатор Алексей Есаков.“ – заявиха официално от КаРо в профила си в Туитър и показаха снимки с напускането на страната от Есаков.

Депортираният е гражданин на РФ, член на ръководството на нестопанската обществена организация „Руските съотечественици на Европа“. В свои изказвания след 24 февруари 2022 Есаков оправдаваше руската агресия в Украйна, според КаРо има данни, че е замесен в контрабанда в Източна Украйна.

Посолството на Руската федерация в Талин съобщи, че тази година маршът на т. н. Безсмъртен полк ще се проведе онлайн по интернет. Властите на балтийската държава обявиха за забрана, считано от 26 април до 10 май на публичните събрания с използване на враждебна символика, за каквато се смятат георгиевските лентички, буквата Z, флаговете на Русия и СССР, както и съветската военна униформа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

05.05 2022 в 11:18

Всичко тоталитарно, фашизоидно и наци-подобно, което се завръща в Европа, е никъде другаде освен в Расия. Никъде другаде не е превърнато в държавна политика и цяла една държава не е подчинена на авторитарна пропаганда.
Никъде другаде без изключение всеки богат "бизнесмен" не е задължително путлеров олигарх.
И така нататък.
Критериите, по които именно Расия е фашистко- и нацистко-подобна държава, са вече безброй.

-5910

2

Един

05.05 2022 в 09:59

Да естония прави шествия на СС. Нацизма се завръща в Европа.

2051

1

Propaganda

05.05 2022 в 09:21

Вън руското ислямско псе от нашата Европа!
 
X

Подкастът на OFFNews