Тъжна кръстоска между получовеци и страхливци: какво мисли Стинг за световните лидери

OFFNews 24 юни 2018 в 17:58 6368 1

Снимка REUTERS/Costas Baltas

Как изглежда реакцията на световните лидери спрямо мигрантската криза отстрани?

Британският актьор, певец и активист Стинг изля гнева си към тях, като ги нарече "тъжна кръстоска между получовеци и страхливци" публично, на мероприятие на „Амнести интърнешънъл“ в гръцката столица Атина.

"Да благодарим на Господ за Гърция, защото вие показахте пътя. Вие показахте как трябва да се отнасяме към бежанците, докато други строят стени.

Когато деца са откъсвани от техните майки и вкарвани в клетки, вие действате със състрадание, щедрост и разум. Защото другите така наречени лидери, тъжна кръстоска между получовеци и страхливци, не могат да разрешат проблема... Отново Гърция ни показа как да сме цивилизовани", каза Стинг (Гордън Съмнър).

Думите му напомниха за политиката на американския президент Доналд Тръмп да разделя малки деца от родителите им при незаконно влизане в САЩ от Мексико и да ги държи затворени - практика, която той спря след публичното ѝ масово осъждане, включително от съпругата му Мелания.

От друга страна, упрекът за неспособност за разрешаване на мигрантската криза е директно отправен към европейските лидери - част от тях предлагат връщане на граничния контрол, други - отпращането на хората в първите страни, в които мигрантите са били регистрирани.

Дори днес в Брюксел се провежда извънредна среща на държавните лидерите, в която участва и България, по въпроса за мигрантите.

Стинг даде Гърция като пример за човечност. Там близо половин милион бежанци са получили подкрепа в Гърция от 2015 година насам, докато страната се бори да преодолее огромните си финансови проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

24.06 2018 в 20:21

Абсолютно точни думи! Щом като водеща фигура сред тези лидери е една Тиква, какво друго може да се каже? Сегашните актуални лидери са продукт на медийни кампании, а не на собствените им качества. По това ЕС започва много да заприличва на СССР - дебилни лидери, загледани в собствените си пъпове разчитащи на масова пропаганда и отчайващо лицемерие.