ЦРУ публикува част от „Досиетата X” с разследвания на НЛО

OFFNews 01 февруари 2016 в 14:04 9275 3

ЦРУ публикува за пръв път на сайта си документи от свои разследвания на НЛО. 

Документите са публикувани в подразделение на сайта на ЦРУ и са от периода от 40-те до 90-те години на миналия век. 

Документите са сканирани и са публикувани без коментари и анализи, като в част от тях има редактирана и скрита информация, например лични данни. 

В един от документите (от 1 август 1952 г. със заглавие "Летящи чинии") се посочва, че ЦРУ е получавало между 1000 и 2000 сигнала за НЛО. Много голяма част от тях се оказали фалшиви - наблюдаваните обекти се оказали самолети, сателити, метеорити и др., но под 100 сигнала са останали без обяснение и звучат достоверно. В доклада се посочва, че е възможно тези сигнали също да са фалшиви, но няма информация, която да доказва това. 

На ЦРУ е препоръчано да продължи да събира информация за НЛО в сътрудничество с други институции, без "да дава никаква индикация на пресата или обществото, че ЦРУ има такива интереси". Като аргумент е посочено това, че подобни данни се приемат като сензация и събирането на информация се счита за косвено потвърждение за съществуването на такива обекти. 

В друг документ (от 12 юли 1955 г.) пък се отбелязва, че неидентифициран обект е забелязан от пилот на самолет и е засечен от радар на земята. Пилотът наблюдавал известно време обекта и променил курса си.

Необичайно е и това, че докато обикновено неидентифицирани обекти са засичани от радарите за няколко минути, в този случай обектът бил засечен в продължение на 49 минути.

Голяма част от тези документите са публикувани през 70-години след искане по закона за свобода на информацията, но за пръв път тези документи са публикувани в интернет, като така са достъпни навсякъде по света. 

ЦРУ публикува документите с шеговитото съобщение "Разгледайте нашите "Досиета Х". Според нас документите ще са от особен интерес за агент Фокс Мълдър, за да се опита да убеди останалите, че има извънземна активност. Избрали сме и документи, които смятаме, че ще са интересни за агент Дейна Скъли, за да се опита да намери научно обяснение за НЛО наблюденията".

Публикуването на документите идва само няколко дни след пускането на новите епизоди на сериала "Досиетата X". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!