Тереза Мей приветства новите санкции на САЩ срещу Русия

OFFNews 09 август 2018 в 14:06 1713 0

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей приветства обявените вчера нови санкции от САЩ срещу Русия с мотива, че Москва е участвала в опита за отравяне с невропаралитичен агент двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Покушението бе извършено в английския град Солсбъри през март.

Решението изпраща "недвусмислено послание на Русия, че нейното провокативно и безразсъдно поведение няма да остане без отговор", се казва в изявление на Мей, цитирано от БТА.

Руската реакция на обявените санкции бе, че обвиненията са "изсмукани от пръстите". Съобщението на Тръмп обаче доведе до моментален срив на рублата спрямо еврото и долара.

Председателят на комисията за външни работи в горната камара на руския парламент Константин Косачев определи новите санкции като "налагане на наказание при липса на престъпление в традициите на закона Линч". Подобна постъпка е като тази на "полицейска държава, която заплашва и изтезава заподозрян, за да получи доказателства", добави той.

Депутатът от горната камара на руския парламент Сергей Рябухин заяви, че ако Вашингтон наложи нови санкции, Москва може да ограничи износа на ракетни двигатели РД-180 за САЩ, предаде Ройтерс, цитирайки руската информационна агенция "Новости".

Санкциите трябва да влязат в сила 15 дни след уведомяването на Конгреса в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови