"Ти си светлината" - Дутерте пее по нареждане на Тръмп (видео)

ОFFNews 13 ноември 2017 в 12:56 3548 0

Президентът на Филипините Родриго Дутерте изпя любовна песен в дует с известната в страната певица Филипа Коралес по време на вечерята преди среща на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в страната, на която присъства и президентът на САЩ Доналд Тръмп.

След изпълнението Дутерте каза: "Дами и господа, изпях песента по нареждане на главния командир на Съединените щати", пише "Ройтерс".

Песента се казва "Ikaw" и е известна любовна песен във Филипините. Името и в превод е "Ти" и се пее: "Ти си светлината в моя свят, половината на моето сърце".

Двамата днес са имали "кратко обсъждане" на въпроса за човешките права по време на срещата им в Манила, предаде БТА.

Самият Тръмп по-рано игнорира въпроса, подвикнат му от журналисти, дали е повдигнал тази тема пред Дутерте.

Според говорителката на Белия дом Сара Сандърс разговорът между двамата президенти се е фокусирал върху борбата с "Ислямска държава", наркотрафика и търговията. "Въпросът за човешките права възникна за кратко в контекста на борбата на Филипините срещу наркотрафика", посочи тя.

Говорителят на филипинския президент Хари Роке обаче каза пред репортерите, че Тръмп не е повдигал въпроса за човешките права по време на 40-минутния разговор, който той нарече "откровен".

"Президентът на САЩ изглеждаше добронамерен и не изрази никаква официална позиция по въпроса, а само кимаше с глава, показвайки, че разбира вътрешния проблем с наркотиците, пред който ние сме изправени", добави говорителят.

Дутерте е обект на остри критики от правозащитни групи заради поредицата от убийства, свързани с кампанията срещу наркотиците, започната от филипинското ръководство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови