Трагедията в Керч е и заради глобализацията и социалните мрежи, обяви Путин

OFFNews 18 октомври 2018 в 16:41 6237 0

Снимка РИА Новости

Трагедията в Керч е в резултат и от глобализацията, в това число от социалните мрежи. Това заяви руският президент Владимир Путин на пленарно заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай", цитиран от РИА Новости. 

21 души загинаха, а над 50 бяха ранени, след като 18-годишен младеж взриви самоделна бомба и откри стрелба в политехническия колеж в Керч, а след това се самоуби. 

Разследващите откриха и втора бомба, която беше обезвредена.

"Вчерашната трагедия - в този случай, съдейки по всичко, е резултат от глобализацията, колкото и да е странно. В социалните мрежи, в интернет виждаме, че са създадени цели общества, всичко започна с известните трагични събития в училищата в САЩ", подчерта Путин. 

"Младежите с неустойчива психика създават за себе си някакви лъжегерои, което значи, че всички ние като цяло, не само в Русия, но и в целия свят, лошо реагираме на изменящите се условия в света. Това значи, че ние не създаваме необходимия, интересен и полезен контент за младите хора. Те се хващат за този сурогат на героизма. Това води до трагедии от подобен род", допълни президентът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови