Тръмп: Днес властта в Америка се върна в ръцете на народа

OFFNews 20 януари 2017 в 19:38 11114 27

Властта в Америка днес се върна в ръцете на народа. Това заяви в речта си Доналд Тръмп, който положи клетва като 45-ия президент на САЩ. 

Именно това беше и един от акцентите в речта на Тръмп - връщането на влатта в ръцете на обикновения американец. 

Днешната церемония има голямо значение, защото не просто се предава властта от един президент на друг, не просто се предава властта от една партия на друга, а властта се предава от Вашингтон на народа, заяви Тръмп. 

"Този момент принадлежи на вас, на всички, събрали се и гледащи в цяла Америка. Това е нашият ден. САЩ е вашата страна", допълни той. 

По думите му 2017 г. ще бъде запомнена като годината, в която народът си е върнал властта. 

В изпълнената си с патос реч Тръмп подчерта още, че оттук нататък всички решения, която американското правителство ще взема, ще са в полза на американците - както за външната, така и за вътрешната политика на страната. 

"Никога няма да ви предам. Америка ще започне отново да печели, да печели както никога досега. Ще си върнем работните места, ще си върнем границите, ще си върнем богатството", каза той.

"Ще направим Америка отново богата, горда и безопасна. Заедно отново ще направим Америка велика", заяви Тръмп.

В първата си реч като президент Доналд Тръмп обърна внимание и на редица икономически въпроси, като подчерта, че по този въпрос интересите на американците също ще са на първо място. 

"Никога повече няма да бъдете пренебрегвани. Ще се боря за вас с всеки дъх на своето тяло и никога няма да ви предам. Америка отново ще започне да печели, както никога преди. Ние ще си върнем работните места. Ще си върнем границите. Ще си върнем благосъстоянието. И ще си върнем мечтите", подчерта Тръмп. 

По думите му ще се спазват две прости правила: "купувай американски стоки и наемай американци". 

По отношение на външната политика на страната Тръмп обяви, че ще заздрави отношенията с досегашните съюзници на САЩ и ще създаде нови, но ще поставя на първо място нуждите на САЩ.

Освен това той се зарече да изкорени тероризма. 

Не трябва да се страхуваме. Ние сме защитени и винаги ще бъдем защитени от нашите военни и най-важното - винаги ще бъдем защитени от Бог, каза Тръмп. 

"Трябва да спрем да се оплакваме и нищо да не правим. Свърши времето за празни приказки. Настъпи времето за действия. Не позволявайте никой да ви казва, че нещо не може да стане - нищо не може да се противопостави на духа и силата на Америка, ще просперираме отново", допълни новият президент.

Независимо дали сме черни, кафяви или бели, всички кървим с кръв на патриоти, имаме едно знаме, имаме едни и същи мечти и всички имаме един висш създател, каза още той. 

"Вашите мечти ще очертаят американската мечта. Днес заедно можем да направим Америка силна, богата, горда, сигурна отново и всички ще направим Америка отново велика! Бог да пази Америка!", завърши Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

27

torbalancho

28.01 2017 в 12:23

Тръмп моят човек.....
ОБИЧАМЕ ТЕЕ ТРЪМП :))))))))))))))))))))

29216

25

Лопе де Вега

21.01 2017 в 18:52

Всеки от тримата се надява Тръмп да работи в негова полза, но засега само Биби може да се надява на реални резултати. С изключение на преместването на посолството в Ирушалаим. Това ще бъде доста трудно.

Поздрав!

63994

23

Red or Dead

21.01 2017 в 11:42

ХАХАХХАААА....пичове, СМЪРДЕЛНИКЪТ е минал в “тихия период“....злобен и яростен миносочук със СКРОМНИ Идинички:)))))
НУ, давайййй.....товарищ....скоро и туй ще ти остане химера, абе я си карай с чесновия.....поне ще можеш да палуваш на воля в темите за времето....за режима на водата....ах каква поезия беше там....каква ефирност на словореда....ох..просълзих се....

63994

22

Red or Dead

21.01 2017 в 11:37

Още една ЗНАКОВА нюзка фром тъдей.....От сайта на Белия дом е ИЗЧЕЗНАЛ раздела “За правата на педалите..“
Умолявам ЛИЧНО засегнатите лица да си го проверят САМИ, а за нормалните прилагам надлежно доказателство...

https://goo.gl/qsqYCJ

63994

21

Red or Dead

21.01 2017 в 11:22

Една ЗНАКОВА фотка......Дони вчера спокойно се разхожда по улиците на Вашингтон и се спира да поздрави група хора развяващи гордо РУСКИЯ флаг, има сведения, че другаде не се е спирал.....TRUTH...

https://goo.gl/HkLQOr

77927

20

El Commandante

21.01 2017 в 08:54

НЮ Таймс да се чете като НЙ таймс, да не ме разбере некой накриво.

77927

19

El Commandante

21.01 2017 в 08:53

Професоре, щех да те репликирам че близостта на Тръмп с Биби не вещае нищо добро за мира в Близкия изток, па после се сетих че Путин и той е ош беш с Биби и си затраях :):):)

77927

18

El Commandante

21.01 2017 в 08:51

Истинска наслада за окото е днес да си отвориш НЮ Таймс, да си сипеш кафенце,да си палнеш цигара и да зачетеш отзивите от речта.

Плач,вой,скърцане със зъби и вайкания от страна на травестити,геове,лесбийки,феминистки, мюслимани и всекакви други либерастки помияри и социални паразити.

Безценно, не се ебавам!