Тръмп: Евреите, които гласуват за демократите, са неинформирани или нелоялни

OFFNews 21 август 2019 в 17:10 5089 6

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, гласуващ за Демократическата партия , показва "или пълна неинформираност, или голяма нелоялност", съобщи Асошиейтед прес.

Изказването на американския президент е предизвикано от скептичното му отношение към две депутатки от Конгреса от Демократическата партия- Илхан Омар от Минесота и Рашида Талиб от Мичиган.

Тръмп, който е привърженик на Израел, направи изявлението след като Омар и Талиб открито разкритикуваха отношението на Израел към палестинците.

След призив на Тръмп, миналата седмица Израел забрани на двете депутатки да посетят страната.

По-късно от хуманитарни съображения на Рашида Талиб бе позволено да посети баба си на Западния бряг, но в крайна сметка тя отхвърли тази възможност.

Според редица проучвания повечето евреи в САЩ се самоопределят като привърженици на Демократическата партия.

При анкета на АП от 2018 г. за електоралните нагласи 72% от евреите са подкрепили кандидати за Конгреса от Демократическата партия, а 74% от тях не одобряват начина на управление на Тръмп.

Изследване на института "Пю" от април показва, че 42% от евреи в САЩ казват, че Тръмп отдава твърде голямо предпочитание на израелците, 6% смятат, че той дава твърде голямо предимство на палестинците, а 47% са на мнение, че той е намерил правилния баланс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8560

6

Людмил Трифонов

04.09 2019 в 03:11

Лопе де Вега, защо си анонимен ? Обикновено подобни коментатори имат причини да се крият.

Не само съм "прочел" за тази секта, а имах и известни косвени контакти с нейни хора в Интернета. Не се разбрахме и не ми харесаха коментарите, както това се вижда и тук - само минуси са поставили от местното лоби. Понеже не успяха да наложат цензурата си с блокиране и изтриване на нехаресвани от тях бележки и коментари, замениха класическата версия на Google със старата примитивна версия, при която се затруднява редактирането и споделянето на такива писания в мрежата. И пак не се получи добър резултат, та закриха световната мрежа Google+.

Тук мястото е малко за подобен диалог, а за съжаление и ти си анонимен. Не си струва разговор с "никой".

29216

5

Лопе де Вега

22.08 2019 в 17:10

Оф-оф, Рашида е ТЛАиб!

29216

4

Лопе де Вега

22.08 2019 в 17:09

Ционистката секта на илюминатите? Леле, Льомпи, много си закъсал, момче. Прочети малко повече за ционизма и не се излагай. Останалите глупости не са за обсъждане. Как 200-300 милиона полуидиоти ще хранят тълпите илюминати, бе. Нали всички знаят, че илюминатите се най-гладните същества на земята?

Бай Доналд се прави на ударен. Много добре знае, че сред евреите процентът на левичарите е необичайно висок.

8560

3

Людмил Трифонов

22.08 2019 в 01:45

Натрапването на либералните "ценности" в САЩ и Европа започна около 1946-48 г. С тях се прави опит да се редуцира популацията и населението в световен мащаб до 200-300 млн. души - тълпа с ниско образование и болнави, подходящо пропагандно манипулирани за обслужване без проблеми на малък "богоизбран" елит в Глобална империя.
Процесите се направляват от еврейското лоби в САЩ и основно от ционистката секта на Илюминатите и са в напреднала фаза, с демографски срив и организирано насочване на емигранти към САЩ и Европа.
Тръмп е "популист" и разрушава глобализацията. Как именно евреите ще одобряват неговата политика?

3767

2

Име на профила

21.08 2019 в 23:32

Много добре осъзнават. Скачат, защото е модерно. Целият Холивуд скочи срещу него публично. Когато им намали данъците - същите просто си траеха :-)

Помните ли колко филмови звезди щяха да емигрират в Канада, ако Тръмп е избран? Преди три години беше почти, и никой не емигрира.

Лично не бих гласувал за него, но не бих и за Хилари. Сигурно нямаше да отида, ако бях хамериканец. Демократите сами се гръмнаха в крака. И впрочем изборите наближават, а те далеч не са готови, и пак може да загубят.

В заключение, той далеч не е толкова тъп, колкото го изкарват. Да, реднеците и дебилите му се кефят на силовите изказвания безвъзмездно. Свръх богатите публично се кръстят, ама частно броят спестени алтъни. От време на време изглупява почти до степен да наруши законите им (Мълър и разследването, сина му в Русия, т.н.), ама му се разминава. Има доста късмет и известна доза отричана му хитрост и като нищо ще вземе втори мандат, или ще е близо.

4245

1

rrr11

21.08 2019 в 20:21

Резултат от левичарската пропаганда. Социалистите са си безродници. Най-смешното е, че имаше евреи, които скачаха срещу Тръмп в защита на мюсюлманските имигранти, без да осъзнават, че мюсюлманите мразят всички евреи.