Тръмп: Китай иска да загубя президентските избори

OFFNews 30 април 2020 в 10:19 2789 3

Китай ще направи всичко възможно, за да загубя тези президентски избори. Това обяви американският президент Доналд Тръмп на брифинг в Белия дом, предаде Би Би Си.

Тръмп обвини Китай за пандемията от новия коронавирус, която причини смъртта на най-малко 60 000 души в САЩ и потопи американската икономика в дълбока рецесия.

Самият Тръмп е обвиняван, че не е предприел навременни мерки, с които да подготви САЩ за разпространението на заразата. 

Според Ройтерс това излага на риск кандидатурата му за преизбиране.

Американският президент е категоричен, че Китай е трябвало по-рано да съобщи за заразата. 

"Има много неща, които мога да направя. Проверяваме какво се е случило", отговори уклончиво Тръмп, след като беше попитан дали обмисля да наложи наказателни мита срещу Китай или дори да обяви, че не признава американски държавни облигации, притежавани от китайското правителство.

Президентът републиканец добави, че не вярва на проучванията на общественото мнение, които отреждат победа за кандидата на демократите Джо Байдън на изборите през ноември. 

"Не вярвам на анкетите. Смятам, че хората в тази страна са интелигентни. И не мисля, че те ще изберат човек, който е некомпетентен", заяви Тръмп, визирайки Байдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

230

3

Far Rider

25.10 2023 в 12:44

Едва ли знае къде е Китай и кой е президент. Имайки предвид как обяви Орбан за президент на Турция и че Унгария граничи с Русия! Абсолютен идиот на който всичко му пречи.

3232

2

tarabata

15.05 2020 в 19:35

ХАХАХАХАХАХАХАХ Тръмпи е много много много по-подходящ от крадливия байдон с наркоманизираните синчета.

12392

1

мгергов

30.04 2020 в 11:34

Този човек е чисто луд, поредно неадекватно изказване и щеше да е дообре, ако само Китай искат той да загуби изборите, всъщност сигурно цял свят иска това