Тръмп: Не съм расист

OFFNews 15 януари 2018 в 09:45 2137 0

"Не съм расист", заяви лаконично президентът на САЩ Доналд Тръмп, попитан за предполагаеми обидни коментари по адрес на имигранти, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-рано сенатори казаха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом тази седмица Тръмп попитал защо са им на Съединените щати хора от "мизерни дупки" като африканските страни и Хаити.

"Не. Не съм расист. Аз съм най-малко расист от всички хора, които някога сте интервюирали", отговори вчера Тръмп на репортер във Флорида.

Президентът на САЩ отбеляза, че според сенатори той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от техни колеги.

По-рано вчера членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю, републиканец от Джорджия, увери, че Тръмп не е използвал вулгарен израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също каза, че не е чул президентът да произнася фразата "мизерни дупки".

В четвъртък двама техни колеги, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, заявиха, че Тръмп е използвал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом, посветена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, дошли нелегално в САЩ като деца.

Президентът на САЩ каза, че е "готов, желаещ и способен" да постигне споразумение за защита на тези хора.

Миналата седмица Тръмп нарече съдебната система в Съединените щати "несправедлива", след като федерален съдия осуети намерението му да прекрати програма, отлагаща депортирането на имигранти, вкарани нелегално в страната като деца от своите родители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови