Тръмп: СЗО се издъни

OFFNews 07 април 2020 в 21:02 10025 2

"СЗО наистина се издъни", заяви американският президент Доналд Тръмп в Туитър.

Президентът на САЩ остро разкритикува Световната здравна организация, обвинявайки я, че се държи прекалено мило към Китай и дава лоши съвети по време на епидемията от коронавирус.

"По някаква причина, въпреки че (СЗО) е финансирана до голяма степен от Съединените щати, тя е прокитайски ориентирана. Ще се вгледаме много внимателно в това. За щастие отхвърлих по-ранните им съвети да поддържаме границите си с Китай отворени. Защо ни дадоха такава грешна препоръка", написа той.

"Имаше сигнали, че СЗО пренебрегва данните от Тайван, които показваха, че заразата се предава от човек на човек по времето, когато Пекин твърдеше друго. СЗО под натиск от Пекин не призна информацията от Тайван в съответствие с изискванията на ООН", обяви Тръмп.

Критиката от страна на президента на САЩ идва на фона на нарастващите опасения за това как Белият дом се е справил с първоначалните признаци, че идва пандемия, подценявайки рисковете за САЩ.

Тръмп спря много полети от Китай още през януари. Но по-рано тази година той многократно похвали Китай за това как се справя с новата епидемия от коронавирус, произхождаща от Ухан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

08.04 2020 в 19:46

Той и Тръмпака разправяше до оня ден, че туй било грипче и всичко било под контрол, пък сега я китайците, я СЗО са му виновни за собствената престъпна некадърност.

23293

1

Стефан

07.04 2020 в 22:04

Тръмпе, ти се издъни. Да не мислиш, че някой ще забрави за американските пирати. В нашия свят освен вас, има само сомалийски пирати. Как откраднахте маските от германците, французите, канадците. Как се опитахте да откраднете немските аптекари.