Тръмп: Ще подпишем търговското споразумение с Китай скоро

OFFNews 25 декември 2019 в 16:17 1446 0

Снимка Архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той и китайският му колега Си Дзинпин скоро ще проведат церемония по подписването на първата фаза от търговското споразумение между Вашингтон и Пекин, тъй като сделката е готова и в момента само се превежда.

„Ще подпишем търговското споразумение скоро, защото искаме вече да го осъществим“, заяви президентът Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс.

На 13 декември американският представител по търговията Робърт Лайтхайзер заяви, че делегации на двете страни ще подпишат първата фаза от търговското споразумение и това ще се случи в първите дни на януари 2020 г., съобщи агенция „Фокус“.

На 25 декември от китайското външно министерство потвърдиха, че и двете страни поддържат близък контакт.

„Търговски и икономически екипи и на двете страни комуникират и разглеждат в детайли споразуменията за новата сделка, както и други дейности по нея“, каза говорител на китайското министерство, без да съобщи детайли по темата.

Китай все още не е потвърдил съгласието си по отношение на някои ключови компоненти от сделката, които бяха оповестени от американските власти. Говорител на министерството на търговията на Китай по-рано заяви, че всички детайли по споразумението ще бъдат разкрити след официалното й подписване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews