Тръмп: Следващите две седмици в САЩ ще починат много хора от COVID-19

OFFNews 05 април 2020 в 09:11 4964 2

Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой смъртни случаи от коронавирус в САЩ, заяви президентът Доналд Тръмп.

"Ще оцелеем, но тази и следващата седмица ще има много смъртни случаи", каза той пред репортери, предаде БГНЕС.

Според президента районите на страната, които нямат големи огнища, молят федералното правителство за повече помощ, отколкото им е необходимо.

Тръмп посочи, че 1000 военни медици ще бъдат разположени в Ню Йорк заради огнището от коронавирус.

Федералната агенция за управление на извънредни ситуации и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, обяви Тръмп на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Съединените щати.

Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за борба с коронавируса работят с болници и дистрибутори, за да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма нужда. Той подчерта, че 29 милиона дози антималарийни лекарства се съхраняват в националните стратегически складове и могат да бъдат използвани за пациенти с COVID-19.

Американската администрация обмисля възможността да спре вътрешния въздушен трафик в районите, най-тежко засегнати от пандемията от новия коронавирус, обяви още Тръмп.

"Ние приемаме това много сериозно в момента. Работим с губернаторите на щатите, авиокомпаниите. Това е много трудно решение", заяви американският президент.

До момента броят на заразените с COVID-19 по света е 1,203 милиона души. В САЩ са регистрирани над 311 000 случаи на болестта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Вшето мнение

05.04 2020 в 09:18

Докато хората му умират като мухи, той продължава да се прави на световен жандарм. Най-смешното е, че щатите се превърнаха и в пирати, като резултат от тоталното им безсилие. След края на пандемията, края на този елит е неизбежен.