Тръмп: Смъртността от 'китайския вирус' е най-ниска в САЩ. Джо Байдън е корумпиран

OFFNews 07 юли 2020 в 11:11 3440 0

Смъртността от "китайския вирус" е най-ниска в САЩ. Това написа американският президент Доналд Тръмп в Туитър. 

Той посочи, че смъртните случаи от COVID-19 намаляват с 39% в САЩ.

"Защо медиите продължават да съобщават фалшиви новини? Те просто не могат да приемат, че се справяме толкова добре с нашата страна!", пише още Тръмп.

Според него смъртните случаи в САЩ намаляват десетократно от нивата им по време на върха на пандемията, а "икономиката се връща с пълна сила". 

Президентът на САЩ продължи да хвали използването на лекарството хидроксихлорохин, което беше разкритикувано от Световната здравна организация (СЗО) за лечението на коронавируса. 

Той цитира проучване на Henry Ford Health System – oрганизация с нестопанска цел в Метро, Детройт, според което "са починали само 13% от лекуваните с хидроксихлорохин в сравнение с 26,4% от тези, които не са били лекувани с хидроксихлорохин".

В социалната мрежа Тръмп нападна и кандидата на американските демократи за президентските избори Джо Байдън, както и самите демократи, като ги нарече "корумпирани" и продължи, с това че те не искат да се отварят училищата през есента по политически, а не по здравословни причини. 

"Те смятат, че това ще им помогне през ноември", написа президентът на САЩ. 

Тръмп е категоричен: "УЧИЛИЩАТА ТРЯБВА ДА ОТВОРЯТ ПРЕЗ ЕСЕНТА !!!". Това обаче е решение, за което той има ограничена власт.

Училищата са до голяма степен под юрисдикцията на държавните и местните власти. Преподавателите водят борба с решенията за отваряне на училищата, като се има предвид рискът от заразяване както на учащи, така и на учители.

Не е ясно кои училища има предвид Тръмп - начални, гимназии, колежи или университети - или какви действия смята да предприеме той.

Голяма част от колежите и университетите обявиха редица планове за есенния семестър, включително смяна на календарите и провеждане на някои курсове онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови