Тръмп към Иран: Обогатявате уран по една причина, няма да я кажа, но правите много лоши неща

OFFNews 08 юли 2019 в 10:02 2329 0

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Иран "да внимава", след като Техеран обяви, че започва да обогатява уран над равнището от 3,67 процента, разрешени му според ядрената сделка от 2015 година, съобщи БТА.

"Иран трябва да внимава, защото вие обогатявате (уран) по една причина, и аз няма да ви кажа коя е тази причина, но Иран прави много лоши неща", заяви Тръмп пред журналисти в Мористаун, щата Ню Джърси.

По думите на американския президент, споразумението с Техеран, сключено от предшественика му Барак Обама, е било "крайно безразсъдно" и позволявало на Иран в бъдеще да създаде ядрено оръжие. "Иран никога няма да се сдобие с ядрено оръжие", добави Доналд Тръмп.

Вчера американският държавен секретар Майк Помпейо заплаши Иран с нови санкции.

"Последното развитие на иранската ядрена програма ще доведе до повече изолация и санкции. Държавите трябва да се върнат към старата си политика, която забраняваше обогатяването на уран за иранската ядрена програма. Иранският режим, снабден с ядрени оръжия, би представлявал още по-голяма заплаха за света", написа Помпейо в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews