Тръмп кани Путин на срещата на Г7 догодина

OFFNews 25 август 2019 в 13:27 2683 2

Снимка БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да покани руския си колега Владимир Путин догодина на следващата среща на върха на Г7, съобщиха световните агенции.

Тогава именно американският държавен глава ще е домакин на престижния форум.

Тръмп обяви намеренията си да покани Путин на работна закуска с британския премиер Борис Джонсън преди началото на днешните дискусии в Биариц. Русия беше член на т. нар. Г-8, но беше отстранена през 2014 година след като Москва незаконно анексира украинския полуостров Крим.

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне в групата на най-мощните държави в света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

1

AnderXale

25.08 2019 в 16:14

С течение на времето и смяната на поколенията G7 толкова се изтърка, че вече се е превърнало в C7(клоуниада). А иначе, твърдението на колониалистите, че цялата планета е тяхна и всички трябва да следват техните правила и закони са нелепи. Населението в Крим е на 90% рускоговорящо, с руски корени и при провеждането на референдума и последващата анексация не се проля и капка кръв, което е показателно за желанието на хората там. Не може да се каже същото за региони като Донбас, където "демократите" бомбардираха детски градини и болници. В Одеса запалиха партийния дом, а хората, опитващи се да се спасят от пожара, пребиваха до смърт. На референдума в Барселона пък пребиваха възрастни хора, които мирно се опитваха да дадат гласа си. А от страни като Либия, където наложиха демокраци, вече не става нищо и има милиони бежанци...
 
X

Да помогнем на украинските деца!