Тръмп може да отмени планираната среща с Путин

OFFNews 28 ноември 2018 в 08:25 1359 0

Тръмп може да отмени планираната среща с Путин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може да отмени планираната среща с руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Г-20 в Аржентина. Причината е случилото се в Керченския проток.

Американският президент би следвало да се срещне с руския си колега в кулоарите на срещата на върха в Буенос Айрес, която ще се състои в петък и събота. Сред темите, планирани да бъдат обсъдени, са сигурността, контролът над въоръжаването, Близкия Изток и Украйна. Междувременно в аржентинската столица се състояха протести, съобщава БНТ.

Хиляди хора се събраха на стадион в Буенос Айрес, за да изразят недоволството си от срещата на върха на Г-20 в края на тази седмица. Протестът бе и срещу президента на страната Маурисио Макри, който договори заем от МВФ в размер на 57 милиарда долара.

Аржентина обеща да се справи с евентуални анархистки и антикапиталистически протести, които биха нарушили работата на Г-20. Тази година срещата ще се проведе в аржентинската столица на 30 ноември и 1 декември. Местни леви групи планират шествия против срещата и призовават активисти от целия свят да се присъединят към тях.

За сигурността по време на събитието ще бъдат ангажирани 22 000 полицаи и 700 служители по сигурността. Аржентинското правителство е било в контакт с чуждестранни служби за сигурност, сред които тези на САЩ, Великобритания, Бразилия, Италия и Испания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови