Тръмп напусна гневен среща с демократите, отказаха му пари за стената с Мексико

OFFNews 10 януари 2019 в 12:16 2622 1

Срещата на американския президент Доналд Тръмп с представители на демократите в Конгреса завърши с провал.

На нея трябваше да бъде договорено финансиране за стената между САЩ и Мексико, която Тръмп обеща да построи по време на предизборната си кампания, пише The Washington Post.

Федералното правителство на Щатите не работи вече трета седмица. Конгресът и Белият дом не могат да постигнат споразумение за бюджета, тъй като Тръмп настоява в него да бъдат добавени 5 млрд. долара за изграждането на стена с Мексико.

Американският президент определи срещата като "пълна загуба на време". Демократите го обвиниха, че е ударил по бюрото преди да напусне кабинета и е игнорирал молбите им да отвори федералното правителство докато преговорите за финансирането на стената продължават. Администрацията спря работа преди близо 3 седмици, като 800 хил. души няма да получат заплатите си.

"Той си мисли, че можем да помолим родителите си за повече пари, но ние не можем", каза саркастично председателката на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси, намеквайки за начина, по който е забогатял Тръмп.

Президентът попитал демократката Пелоси "ще се съгласите ли за стената ми", а тя отговорила отрицателно. "Значи няма какво повече да дискутираме", заявил гневно той и напуснал стаята.

"Току-що напуснах срещата с Чък и Нанси, тотална загуба на време. Попитах какво ще се случи след 30 дена, ако отворя федералното правителство? Ще ми осигурители сигурност по границата, което включва и стена? Нанси каза "не". Аз отговорих с "чао-чао", написа Доналд Тръмп в личния си профил в Туитър.

След срещата в Белия дом, републиканци и демократи започнаха да си прехвърлян вината за нейния провал. "Президентът влезе в стаята и започна да раздава бонбони. Не помня да е повишавал глас или да е удрял по бюрото", категоричен е вицепрезидентът Майк Пенс.

Все още не ясно дали и кога преговорите между Конгреса и Белия дом ще бъдат възобновени. В събота частичното затваряне на правителството ще постави рекорд - най-дългото в историята на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

10.01 2019 в 14:33

Далавери да заминава за Щатите да даде ноу-хау за стената, а Каракачанката да подготви проект за паспортите. Волен да се внедри като обикновен потребител в мексиканските наркокартели. Български консервари, време е да помогнем на Тръмполино и другите американски дрогари в борбата им за лично обогатяване! Те няма да ни забравят(дано)!