Тръмп не иска да говори с журналисти за COVID-19, увеличават се отравянията с дезинфектанти

OFFNews 26 април 2020 в 19:43 10140 4

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че вече не си струва да се обръща към журналистите относно пандемията от новия коронавирус.

„За какво са нужни пресконференциите на Белия дом, когато медиите са ориентирани да задават враждебни въпроси и след това отказват да кажат истината или точните факти. Те имат много пресконференции, а американският народ няма нищо друго освен фалшиви новини. Ето защо не си струва да го правя“, написа Тръмп в Туитър.

В четвъртък след представяне на проучване, според което ултравиолетовата или слънчевата светлина намалява предаването на вируса, а дезинфектантът го убива. Трънп се обърнка към д-р Дебора Бъркс, координатор за коронавируса в Белия дом: "Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина". В отговор д-р Бъркс добави, че все още не е проверено дали това е ефикасно, но ще се тества. Тръмп обясни, че трябва да бъде вкарана светлината в тялото през кожата или по някакъв друг начин и добави, че това звучи интересно. "След това идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като например инжекция", попита държавният глава. 

 По-късно президентът на САЩ каза, че бил саркастичен, а не сериозен в предложението си. 

Директорът на американския Институт за обществено здраве в щата Илинойс Нгоки Езике заяви, че през последните два дни има значително увеличение на отравянията с дезинфекция.

Д-р Езике каза, че са приети пациенти, които са използвали миещи препарати за почистване на синусите си, а един човек е правил гаргара с микс от белина и вода за уста, за да унищожи новия коронавирус.

„Инжектирането и смъркането на почистващи препарати е опасно. Не го препоръчваме, може да е смъртоносно“, каза д-р Езике.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

26.04 2020 в 20:13

Някой беше казал, че с тези смъртни случаи в САЩ средният коефициент на интелигентност по света бързо скача.

Тези с гаргарите от белина няма за какво да ги пазим изобщо, еволюция в действие.