Тръмп няма психически проблеми, но му трябва диета

71-годишният американски президент мина 3-часови тестове при лекаря на Белия дом

OFFNews 17 януари 2018 в 08:25 3170 0

Снимка REUTERS/Carlos Barria

Американският президент няма психически проблеми. 71-годишният Доналд Тръмп е показал отлични резултати на 3-часовите медицински тестове от лекаря на Белия дом Рони Джаксън в отговор на опасенията за душевното му състояние, обхващащи все повече хора.

Президентът е поискал когнитивен тест, тоест проверка на познавателната способност, за да разсее спекулациите за душевното си здраве. Извършените изследвания биха открили симптоми на Болестта на Алцхаймер или други заболявания, отбеляза Джаксън. 

Все пак медикът има препоръки: диета с по-малко мазнини и фитнес. Президентът трябва да свали килограми, е заключил той. Известно е, че Тръмп обича да похапва висококалорична храна, включително пържено пиле, хамбургери и пържоли. Той няма навика да спортува.

Проведените в петък медицински изследвания са първите, откакто Тръмп встъпи в длъжност. Резултатите от тях бяха оповестени снощи.

Общо взето, цялостното състояние на президента е отлично, каза лекарят. Сърдечната му дейност е нормална, а доброто му здраве се дължи на въздържанието от алкохол и тютюн през целия му живот, смята д-р Джаксън.

Лекарят похвали "изключително добрите гени" на президента и неговата голяма енергичност и издръжливост. Той подчерта, че Тръмп спи по 4-5 часа на денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови