Тръмп обеща да възобнови американския дух в реч пред Конгреса

OFFNews 01 март 2017 в 07:55 3412 2

В първата си реч пред Конгреса след встъпването си в длъжност в Белия дом Доналд Тръмп заяви, че започва нова глава от американското величие, предава Би Би Си.

„Сега започва нова глава от американското величие. Нова национална гордост се разпростира сред нашата нация. Това, на което сме свидетели днес, е обновяване на американския дух“, подчерта 45-тият президент на САЩ.

Новият лидер в Белия дом стресна съюзническите столици по време на кампанията си, твърдейки, че американската подкрепа за НАТО трябва да зависи от нарастващите разходи за отбрана на членките. Оттогава насам обаче Тръмп се постара да защити пакта.

„Моята работа не е да представлявам света. Моята работа е да представлявам САЩ“, бяха думите, които Тръмп изрече при първото си обръщение към двете камари на Конгреса.

„Подкрепяме силно НАТО. Но нашите партньори трябва да да отговорят на финансовите си задължения. Очакваме от нашите партньори, независимо дали са от НАТО, Близкия изток или Тихия океан, за да заемат пряка и смислена роля и в стратегически, и във военни операции, и да плащат справедлив дял от разходите", категоричен бе американският президент, допълвайки, че „на базата на нашите дискусии те започват да правят точно това“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

2

Лопе де Вега

01.03 2017 в 08:48

Ако не се научи да мълчи, няма да прокопса. Да се готви Майкъл Пенс!

Поздрав!

7506

1

Първо скочи, пък после кажи 'хоп"

Дали американските му избиратели започнаха вече да разбират какъв си го натресоха сами??