Тръмп обвини лидера на демократите в Сената във връзки с Путин

OFFNews 04 март 2017 в 12:50 3668 2

Администрацията на президента Доналд Тръмп поиска незабавно разследване на "собствените" връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър с руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Искането за разследване идва на фона на обвиненията от опозицията заради контакти на нейни представители с Русия.

Тръмп е качил в Туитър снимка на Шумър на събитие с Путин в Ню Йорк през 2003 г. На нея се вижда как Шумър и Путин държат понички в ръце.

Президентът настоя за разследване на "връзките на Шумър с Русия и Путин" и нарече сенатора от Ню Йорк "пълен лицемер".

Малко по-късно Шумър отговори на Тръмп в Туитър. Той обяви, че с "готовност" ще говори под клетва за срещата с Путин, която се е състояла по думите му "изцяло на светло пред медиите и обществеността". Сенаторът настоя и Тръмп да направи същото.

По време на визитата си в САЩ през 2003 г. Путин посети Кемп Дейвид в Мериленд, където разговаря с президента републиканец Джордж У. Буш и даде с него две пресконференции.

Тръмп помести туита си ден след като Шумър уличи министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс в укриване на контакти с руския посланик. Шумър го обвини, че е излъгал под клетва, прикривайки тези контакти, когато отговаряше на въпроси пред сенатската правна комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови