Тръмп обвини разследващия руската намеса на изборите за лошите отношения с Москва

OFFNews 11 април 2018 в 18:12 3684 0

Американският президент Доналд Тръмп обвини спецпрокурора, разследващ руската намеса на президентските избори в САЩ през 2016 г. - Робърт Мюлер, за лошите отношения с Русия. 

"До голяма степен лошите ни отношения с Русия са предизвикани от фалшивото и корумпирано разследване, ръководено от лоялни на демократите хора или такива, работещи за Обама", написа Тръмп в Туитър.

Той допълни, че "Мюлер е най-проблемен от всички", и подчерта, че всички "полудявали", защото няма никаква договорка с Русия.  

Обвиненията срещу спецпрокурора идват часове след туита на Тръмп, в който той заплаши Русия с нов удар в Сирия. 

"Русия се зарече да свали всички ракети, изстреляни към Сирия. Пригответе се, Русия, защото те идват - добри, нови и "умни". Не трябва да си партнирате с животно, което убива с газ своите хора и му харесва!", написа Тръмп.

Информация, че Тръмп смята да уволни Мюлер, се появи през декември миналата година. Тогава американският президент отрече да планира уволнението на спецпрокурора. 

По-рано тази седмица обаче въпросът отново беше поставен на дневен ред, а Белият дом каза, че според Тръмп е в правомощията му да уволни Мюлер. На въпрос за възможното уволнение пък Тръмп отговори: "Да видим какво ще стане". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови