Тръмп отново иронизира глобалното затопляне

OFFNews 29 декември 2017 в 10:35 2589 0

Американският президент Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне на фона на изключително студената вълна, която обхвана северните и източните части на страната, а температурите паднаха до минус 40 градуса по Целзий, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

"По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята. Навярно бихме могли да използваме малко от това добро старо глобално затопляне. За да се предпази от него, нашата страна, но не и никоя друга страна, се готвеше да плати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло!", написа Тръмп в Туитър от имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където прекарва празниците.

Тръмп неколкократно е изразявал скептичното си отношение към климатичните промени, наричайки глобалното затопляне "измама", създадена от китайците, за да навредят на американската индустрия.

Туитът на Тръмп предизвика лавина от реакции на интернет потребители и учени, които се опитаха да обяснят на американския президент какво представляват климатичните промени.

"Климатичните промени са нещо много реално, дори да е студено навън пред "Тръмп тауър" в момента", отговори в Туитър директорът на Академията на науките в Калифорния Джон Фоули. "По същия начин, винаги има глад по света, макар че вие сте хапнали един Биг Мак", добави той.

"През 2017 година имаше приблизително три рекордни жеги в Съединените щати за всяко рекордно застудяване", написа депутатът демократ от щата Вашингтон Прамила Джейпал. "Времето не е същото нещо като климата. Президентът би трябвало да може да разбира това. Не е трудно", добави тя.

Според Световната метеорологична организация (СМО) към ООН 2017 г. се очаква да бъде най-топлата година, регистрирана някога по цялата планета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови