Тръмп отново заплаши да разпусне федералното правителство

OFFNews 31 юли 2018 в 07:40 1603 0

Тръмп отново заплаши да разпусне федералното правителство

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши да разпусне федералното правителство, ако не подкрепи неговата имиграционна политика, както и искането му за изграждане на гранична стена, съобщава БНР. Тръмп обаче остава отворен за разговори с Конгреса по този въпрос.

"Винаги оставям отворена вратата за преговори”, каза американският президент по време на пресконференция с италианския министър-председател Джузепе Конти в Белия дом.

До края на септември Конгресът трябва да одобри разходите за имиграционната политика на президента. Финансовият пакет включва и 25 милиарда долара за изграждането на защитна стена с Мексико.

"Ако не вземем мерки за укрепване на граничната сигурност след толкова години вътрешно-политически преговори, тогава не бих се поколебал да предприема разпускането", коментира Тръмп. Опонентите му смятат, че втвърдената политика е, за да осигури повече гласове за републиканците на предстоящите междинни избори.

Освен изграждането на стена, администрацията иска да премахне и така наречената "верижна миграция", която позволява на роднините на имигранти да дойдат в страната, включително и по програмата за разнообразяване на населението - така наречената лотария за зелена карта. Намеренията на Тръмп са да изгради нова имиграционна система, "основана на заслуги".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови