Тръмп похвали бившия шеф на предизборната си кампания и обвини бившия си адвокат, че говори измислици

OFFNews 22 август 2018 в 20:53 1468 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес бившия си адвокат Майкъл Коен, че си е "измислил" разни неща, когато се е признал за виновен пред съдия в Манхатън. Тръмп обаче похвали бившия директор на предизборната си кампания Пол Манафорт, който вчера бе признат за виновен по няколко обвинения, предадоха световните агенции.

Според Тръмп Майкъл Коен се е огънал под натиска на следователите. Той обвини юриста, че си е "измислил истории, за да сключи споразумение" за намаляване на присъдата. В същото време Тръмп каза, че "изпитва голямо уважение към храбър човек" като Пол Манафорт, който бе признат вчера за виновен за банкови и данъчни измами, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако някои си търси добър адвокат, категорично ще ви препоръчам да се въздържате да ползвате услугите на Майкъл Коен", написа още в Туитър Тръмп.

Вчера Коен призна вината си пред съдия в Манхатън по няколко обвинения за измама и нарушения във финансирането на предизборната кампания. Коен също така каза, че Тръмп му е разпоредил да уреди плащане на порнозвездата Сторми Даниълс и на бивш модел на "Плейбой", за да не навредят с твърденията си за сексуални връзки с Тръмп на кандидатпрезидентската му кампания.

Днес Тръмп каза, че нарушенията на финансирането на кампанията не са престъпление, дори и ако прокурорите и Коен са на мнение, че това е така, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"Президентът Обама бе отговорен за сериозно нарушение на предизборното финансиране и това бе уредено лесно", написа днес в Туитър Тръмп, опитвайки се да омаловажи съдебните проблеми на двамата си бивши предани служители.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови