Тръмп покани Путин в САЩ

OFFNews 20 юли 2018 в 10:43 1820 0

Американският президент Доналд Тръмп покани руския лидер Владимир Путин да посети САЩ през есента, обяви прессекретарият му.

Сара Сандърс публикува туит, според който визитата вече се подготвя. До момента обаче Русия не казала и дума по въпроса за евентуална втора среща между Тръмп и Путин.

По-рано Тръмп отхвърли предложението от Тръмп да разреши на Русия да разпитва американски граждани.

Двамата лидери проведоха първата си самостоятелна среща на неутрална територия в понеделник - в столицата на Финландия Хелзинки, но излязоха малко подробности за това какво са обсъждали двамата, в присъствието само на преводачите си.

Един от спорните моменти дойде от противоречиви изказвания на американския президент. На пресконференцията след срещата в Хелзинки той увери, че вярва на Путин, че Русия не се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г. и постави под съмнение работата на службите в собствената си държава. На родна земя, в САЩ, той обясни, че се е изразил неправилно - разбира се, че вярвал на службите. Не само това, Тръмп заяви още, че нито един американски президент преди него не се бил държал толкова строго с руски лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови