Тръмп преди срещата с Путин: Отношенията с Русия никога не са били толкова лоши заради Обама и ФБР

OFFNews 16 юли 2018 в 10:13 2896 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в поредица постове в Туитър, че лошите отношения между Вашингтон и Москва, се дължат на "лова на вещици", извършван, според него от ФБР, разследващо руската намеса в президентските избори през 2016 г., предаде БТА.

"Нашите отношения с Русия НИКОГА не са били толкова лоши заради години на безразсъдство и глупост от страна на САЩ и сега - заради лова на вещици", написа Тръмп преди днешната си среща с Владимир Путин във Финландия.

Този туит беше споделен в официалния профил на Министерството на външните работи на Русия с коментара "Съгласни сме".

В друг туит американският президент разкритикува предшественика си Барак Обама, че е бил информиран от американските специални служби за възможността за руска намеса в изборите, но не е предприел никакви ответни мерки, защото бил уверен в победата на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Тръмп коментира и срещата на върха на НАТО в Брюксел, като я определи като "наистина страхотна", предаде Асошиейтед прес. Той каза, че много медии неточно са я отразили.

Президентът написа в Туитър, че много лидери от страни от НАТО са му се обадили да му благодарят за това, че той им помага да останат фокусирани върху финансовите задължения, настоящи и бъдещи. Тръмп коментира, че сега алиансът е станал силен и богат.

Същевременно в интервю, излъчено тази сутрин в телевизионното шоу "Добро утро Великобритания" по телевизия Ай Ти Ви и дадено от Тръмп в президентския му самолет в петък вечерта, той казва, че британската кралица Елизабет Втора му е казала, че Брекзит е "комплексен" въпрос, предаде АП.

Този коментар е необичаен, защото повечето лидери не обсъждат техните частни разговори с кралицата. Тръмп и съпругата му се срещнаха с нея в петък в Уиндзорския замък.

Елизабет Втора не коментира политически въпроси и никога не е казвала дали подкрепя излизането от ЕС, припомня АП.

В телевизионното интервю Тръмп отказва да отговори на въпрос какво според него смята кралицата за Брекзит. Той казва, че ѝ се възхищава и че я намира за невероятна. Тръмп допълва, че не знае дали тя го е харесала, но той я е харесал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови