Тръмп предлага компромис, за да изтъргува стената с Мексико

OFFNews 20 януари 2019 в 09:46 3113 1

Американският президент Доналд Тръмп прави нов опит да прекрати частичното блокиране на федералното правителство на Щатите, пише Би Би Си.

Администрацията не работи вече месец, като повече от 800 хил. служители няма да получат заплатите си. До кризата се стигна, след като Конгресът и Белият дом не можаха да постигнат споразумение за бюджета, тъй като Тръмп настоява в него да бъдат добавени 5 млрд. долара за изграждането на стена с Мексико.

Сега американският президент предлага "компромис", свързан с програмата, която дава защита от депортация на млади имигранти, израснали в Щатите, но влезли като малки деца нелегално. Според Тръмп САЩ има история на дружелюбно посрещане на мигранти, с която могат да се гордеят, но "системата е счупена от много дълго време"

По негови думи предлаганият компромис ще спре буксуването и ще осигури на Конгреса път, по който да се стигне до края на кризата с блокирането на правителството. Тръмп обаче е категоричен, че ще продължи да настоява в бюджета да бъдат добавени 5 млрд. долара за стена с Мексико.

Миналата събота частичното затваряне на федералното правителството постави рекорд - най-дългото в историята на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

21.01 2019 в 10:22

Замазват очите на балъците, че се карат, а търговията с оръжие върви на макс и всичките гушат комисионни.