Тръмп се ядоса на неяснотите по импийчмънта му

OFFNews 24 декември 2019 в 20:46 2722 0

Доналд Тръмп

Снимка АА

Президентът на САЩ за пореден път отправи критики към председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Доналд Тръмп открито изрази възмущението си по повод неяснотите около разследването за импийчмънта му в Сената, докато законодателите все още не успяват да се договорят за правилата за провеждането на съдебния процес, предаде АП /Associated Press/.

На първо място критиките на президента бяха отправени към Нанси Пелоси, която отложи за неопределен срок внасянето на регламентите за процедурата по импийчмънта в Сената.

„Тя ненавижда Републиканската партия. Тя ненавижда всички, които гласуваха за мен и за Републиканската партия. Тя нанася огромна щета на страната“, заяви Тръмп пред журналисти в своя голф-курорт във Флорида.

„Мнозинството е наше, а сега те искат Макконъл да направи за тях нещо забележително“, каза той за демократите и допълни, че ще остави изборът на оптималния курс да бъде направен от лидера на мнозинството в Сената /Мич Макконъл/. „Той е много умен човек, много добър и много справедлив. Но те се разминаха с нас твърде несправедливо. А сега те искат справедливост в Сената“, посочи Тръмп.

По-рано няколко американски медии съобщиха за документи, доказващи, че 90 минути след разговора на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски, назначените от Тръмп служители в административно-бюджетния отдел на Белия дом са поръчали на Пентагона да замразят военната помощ за Украйна.

Нанси Пелоси заяви, че иска да изчака изясняването на условията за съдебния процес. Макконъл каза, че не изключва възможността за призоваване на свидетели, но същевременно не се стреми особено да получи нови показания. В същото време водещият демократ в Сената Чък Шумър настоява, че процес без свидетели ще носи „кафкиански“ характер. „Да се постигне договореност без документи и без свидетели ще бъде много трудно“, каза той в понеделник.

Шумър иска да бъдат призовани свидетели, които са отказали да дадат показания по време на изслушванията в Камарата на представителите, сред които бившият съветник по националната сигурност Джон Болтън.

Още когато бе гласуван стартът на процедурата по импийчмънт, Тръмп настоя за незабавен процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !