Тръмп се мести да живее във Флорида

OFFNews 01 ноември 2019 в 09:24 3042 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Туитър, че ще промени постоянното си жителство от Ню Йорк в Палм Бийч, Флорида, защото, че към него са се отнесли " много зле" в родния му град, съобщи Си Би Ес нюз.

"Почитам Ню Йорк и хората от Ню Йорк и винаги ще го правя, но за съжаление, въпреки факта, че плащам милиони долари в градски, държавни и местни данъци всяка година, към мен се отнесоха много зле – както политическите лидери на града, така и на щата", пише той и добавя, че "малцина са били третирани по-лошо". 

"Като президент винаги ще бъда там, за да помагам на Ню Йорк и великите хора на Ню Йорк. Винаги ще има специално място в сърцето ми!", пише Тръмп.

Според публикация в "Ню Йорк Таймс", Тръмп и съпругата му Мелания са подали индивидуални декларации за промяна на местожителството още през септември, променяйки основното си местожителство от Манхатън на Палм бийч.

Доверен човек на "Таймс" коментира, че преместването му е предимно с данъчни цели. Той ще трябва да прекара 180 дни или близо половин година във Флорида, за да избегне плащането на данъци в Ню Йорк.

Тръмп се заселва в Ню Йорк на Пето авеню през 1983 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови