Тръмп се отказва от терапията срещу коронавируса

OFFNews
21 май 2020 в 11:05 | 2500 |0

Американският президент Доналд Тръмп увери, че до ден-два ще спре да приема хидроксихлорохин като превантивна мярка срещу коронавируса, предаде Ройтерс.

"Мисля, че терапията ще приключи до ден-два, да, мисля, че до два дни", каза той. 

В понеделник Тръмп обяви, че от известно време приема профилактично лекарството срещу малария хидроксихлорохин, за да се предпази от коронавируса. "Приемам го от седмица и половина. По една таблетка дневно", каза Тръмп. Той беше категоричен, че не е болен от COVID-19, защото го тествали "на всеки няколко дни" и пробите са отрицателни. 

Експерти към министерството на здравеопазването на САЩ предупредиха американците да не използват хидроксихлорохин извън болнични заведения заради опасност от странични ефекти като проблеми със сърдечно-съдовата система.

Тръмп отново нападна Китай, че е позволил да се изпусне от контрол заразата. 

"Те лесно са можели да спрат това бедствие, но не са го направили", написа държавният глава на САЩ в Тwitter, визирайки китайските власти.

Тръмп заяви отново, че Китай води масирана дезинформационна кампания срещу САЩ, за да осигури победата на демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !