Тръмп се зарече - ще има твърд отговор на химическата атака в Сирия

OFFNews 10 април 2018 в 07:55 4918 4

Доналд Тръмп обеща "мощен отговор" на предполагаемото нападение с химическо оръжие в Сирия, пише Би Би Си.

Американският президент заяви, че се разглеждат варианти за военен отговор на атаката от събота в сирийския град Дума, като обеща да вземе решение по въпроса съвсем скоро.

Медицински организации съобщиха в събота, че в сирийския град Дума за лечение са постъпили стотици хора, а симптомите им били като след химическа атака.

Тръмп е обсъдил нападението с френския си колега Еманюел Макрон в телефонен разговор. Двамата са единодушни, че трябва твърда реакция на международната общност.

Британският премиер Тереза Мей също осъди предполагаемото нападение с химическо оръжие и го нарече "варварско".

По време на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия и САЩ си размениха остри думи.

Руският представител Василий Набензя заяви, че "химическата атака е постановка", а американски военен отговор ще има "жестоки последствия".

Ники Хайли, американският представител в ООН, каза, че "кръвта на сирийските деца' е по ръцете на на поддръжниците на Асад - сред тях са и Русия.

Все още не се знае колко са смътните случаи след предполагаемата атака в Сирия. Мястото е блокирано и достъпът е забранен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

10.04 2018 в 16:51

Да, разбира се. Но сега времената са други, и империя - не империя, обаче това е пиян злобен тинейджър, с атомна бомба. Който никога в живота си не е виждал нещастие, поради което не разбира дори думата, и няма спирачки пред пропастта.
Нещо като Буш, когато искаше да воюва в Европа. Съветниците му казали, че не може да воюва в Европа, понеже плътността на населението е 1 000 души на квадратен километър, и ще стане много голяма беля. А той се почесал, и предложил тогава да воюват в някой по-пустинен район на Европа.

23293

2

Стефан

10.04 2018 в 16:09

Те да разбират каквото искат. Ами са тръгнали да палят света(((