Тръмп ще прати армията на границата с Мексико заради мигрантите

OFFNews 25 октомври 2018 в 22:13 5715 2

Снимка AFP

Американският президент Доналд Тръмп обяви в Туитър, че ще изкара армията, за да опази границата с Мексико заради мигрантите от централноамерикански страни, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

"Изкарвам армията заради тази национална извънредна ситуация. Те ще бъдат спрени!", написа Тръмп.

Засега представителите на Белия дом и Пентагона не са отговорили на запитванията за коментар във връзка с разполагането на армията и извънредната ситуация, за която говори президентът.

Преди президентските избори през 2016 г. Тръмп обеща да построи стена по южната граница на САЩ с Мексико. Намирането на средства за неговото знаково обещание от предизборната кампания се оказа обаче бавен процес, отбелязва Ройтерс.

През април, недоволен от липсата на напредък по въпроса за стената, Тръмп нареди на Националната гвардия да помогне за охраната на границата в района на четири югозападни щата. В момента има 2100 бойци на гвардията по границата в щатите Тексас, Ню Мексико, Аризона и Калифорния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

26.10 2018 в 11:01

Маските падат. Световния хегемон оголва зъби срещу робите в задния си двор и отказва да ги допусне в столовата.

23293

1

Стефан

26.10 2018 в 01:07

А, демек Омерика вече се нуждае от собствената си армия, за да опази себе си? А дано! А то на мене например, омериканска армия в Сливен не ми трябва. Не съм казвал молитва за руски Калибри, и не ги искам, освен на въоръжение в нашата си армия.
Хубав вариант, доволен съм, дано да стане. Едни латиноси стрелят по други латиноси, техни селски. Много прилична завръзка на гражданска война, еваларка, Тръмпе!