Тръмп смекчи тона и спря разделянето на деца от родителите им по границата на САЩ

OFFNews 21 юни 2018 в 11:45 2533 0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа вчера указ за прекратяване на практиката за разделяне на деца мигранти от родителите им при незаконно влизане в страната, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Не харесвах да виждам как биват разделяни семейства", каза Тръмп на церемонията по подписването на нормативния акт. В същото време той подчерта, че здравата охрана на южната граница на САЩ с Мексико остава приоритет за него.

Франс прес определя указа на Тръмп като зрелищен обрат, който слага край на една практика, струвала многобройни критики на администрацията на президента на САЩ.

Малко по-рано източник от правителството каза, че Тръмп ще подпише нормативния акт още същия ден.

Той обясни, че указът ще даде на семейства нелегални имигранти с деца предимство при разглеждане на техните случаи. Нормативният акт обаче няма да сложи край на т. нар. политика на нулева толерантност на администрацията на Тръмп към нелегалната имиграция, подчерта в същото време цитираният източник, пожелал анонимност.

По-рано днес президентът на САЩ каза, че скоро ще подпише "нещо" с цел спиране на разделянето на деца мигранти от техните родители, с които са влезли незаконно в страната. Искам да реша проблема с разделянето на мигрантски семейства на границата между Мексико и Съединените щати, каза Тръмп пред репортери в Белия дом.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !